A aparut peste noapte o pista, si cateva treceri pentru biciclete. Ce este in neregula cu asta?

Luni dimineata au aparut cateva treceri de pietoni cu treceri pentru biciclete in zona Muzeului de Arta din Piata Unirii, si o pista suspecta pentru biciclete.

Ok. Si ce este in neregula cu asta?

Seara trecuta am trecut prin acea zona si am vazut minunea care este una tipic romaneasca. Adica facem trecere de biciclete de tip european dar pista pentru biciclete o facem de tip romanesc. Adica pe gresie cu bidineaua.

Poate ca vara nu sunt atatea probleme dar iarna acea pista de pe latura de est a Pietei Unirii (in fata la KFC) se transforma mai degraba in patinoar decat in pista pentru biciclete.

L-am intrebat la inceputul acestui an pe seful de santier si mi-a confirmat ca proiectul initial era unul conform standardelor dar ca cei de la Primria Cluj-Napoca i-au impus sa schimbe suprafata pentru pista de biciclete de la una cu aderenta mare la cea care exista astazi.

Deci proiectantii este prosti, asta dupa gandirea primariei.

Ok. Si daca m-am legat de pista, acum sa spunem ca nici trecerile nu au cap si coada. Cel putin mie nu mi se pare. Adica vii cu pista de biciclete de pe Dorobantilor – Eroilor – Piata Unirii si treci unde? Pe varianta Marasti – Primaria Cluj? Dar spre gara pe strada Regele Ferdinand nu facem nimic? Sau pana pe Horea sa mearga biciclistii, tot mai multi la numar, prin Piata Muzeului care este pietonala?

Concluzia mea este ca facem piste, la fel ca in Someseni, doar ca sa dea la numar de kilometri dar nu le si gandim.

Apropo, CTP Cluj, educam putin soferii sa ne dea si noua, biciclistilor, putina prioritate sau pot sa ne calce, sa ne sicaneze in trafic, sa stam in „parfum” de gaze de esapament dupa ei? Multumim!

Acesta nu este site de stiri, pentru cei care zilele trecute au comentat.

Publicitate

Drept la replică:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.