Cinci aplicații bune de drum (pentru bicicliști și alergători)

Revin după o luuuungă pauză cu articole pe acest blog. Și dacă tot revenim, hai să vedem cum putem să ne și ducem. De fapt doream să spun cum putem să monitorizăm activitatea sportivă recreativă sau chiar de performanță.

Dacă în urmă cu ceva timp, așa, vreo 6-7 ani, puteam să monitorizăm activitatea noastră sportivă cu ajutorul unui cronometru, cu hărți, pedometre, kilometraje puse pe bicicletă și alte instrumente, în zilele aceste în care până și mașinile nu mai merg cu șofer pentru că au soft (care uneori mai dă rateuri), iată că avem ajutorul uneltelor care deja au devenit ceva obișnuit pentru noi, adică smartphoanele.

În urmă cu câteva zile am făcut un scurt sondaj pe grupurile dedicate iubitorilor de drumeții cu bicicleta și am reușit să „culeg” câteva aplicații pe care le puteți folosi pentru monitorizarea acestor activități.

1. STRAVA
Se pare că pe primul loc în topul celor care mi-au răspuns la întrebare se află aplicația Strava. Aceasta are două componente principale, cea de monitorizare a activității sportive și cea de rețea de socializare a iubitorilor de sport. Din câte se pare, această aplicație consumă cam cele mai puține resurse de baterie în timp ce este activată.
Din păcate, încă nu am înțeles dacă folosește hărți offline sau doar atunci când închei cursa și o uploadezi își încarcă și harta. Nu are un sistem de auto block atunci când intri în spații închise și acest lucru poate să ducă la deviații de traseu și calcule finale greșite.

2. ENDOMONDO
O aplicație pe care o știu de mult timp, poate chiar foarte mult timp, este Endomondo. Aceasta a fost realizată aproape în același timp cu aplicația Google Fit, evident dezvoltată de Google. Nu este una care oferă foarte multe detalii însă este ceva mai precisă decât multe altele.

3. RUNTASTIC
Runtastic nu este o aplicație ci un grup de aplicații specializate pe: alergare, ciclism de drum, ciclism montan, mers, și alte activități sportive care pot fi efectuate atât în spații închise cât și în spații deschise. Runtastic este practic o alternativă foarte bună pentru Strava, însă aceasta nu este și o rețea de socializare. Poate în viitor vom apărea ceva modificări.

4. MAP MY …
Foarte asemănătoare cu Runtastic sunt aplicațiile dedicate de la Map My … Ride, Run, Walk, Hike, Fitness, etc.

5. BIKE COMPUTER
O aplicație care cel puțin mie mi-a plăcut mult este Bike Computer. Ce are această aplicație în plus față de celelalte, hărțile. Doamne iartă-mă dar această aplicație funcționează cu toate tipurile de hărți. De la cele de tip topografice, de la hărți Google, OpenStreetMap, funcționează cu orice hartă. Și interesant e că funcționează atât online câr și offline (adică hărțile).

Trebuie să spun că toate aplicațiile au posibilitatea de a share-ui rezultatele exercițiilor fizice și că mai toate au posibilitatea de a se conecta cu ceasuri, brățări și centuri care monitorizează ritmul cardiac, important în special sportivilor profesioniști.

Publicitate

Drept la replică:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.