Cinci aplicații care fac toată treaba ta

De multe ori te întrebi dacă nu poate fi mai ușor decât să trimiți un simplu mesaj. Chiar dacă este mai scump, sistemul de cumpărare a biletelor și abonamentelor de călătorie prin intermediul SMS-urilor poate fi deseori mult mai bun și la îndemână decât mersul la chioșc.

Proaspătul sistem de SMS ticketing lansat de RATUC/CTP în Cluj-Napoca și zona metropolitană pare a fi o variantă foarte bună, cel puțin așa pare din datele cu care se laudă reprezentanții companiei de transport public despre care vorbim.

Pentru că Clujul este capitala României în ceea ce privește IT-ul, câțiva tineri din localitate s-au apucat de treabă, imediat după lansare sistemului de achiziționare a biletelor și abonamentelor CTP, și au lansat de curând câteva aplicații pentru telefoane care să ușureze munca pe telefon.

Dacă procedura normală poate părea un pic mai grea, aceste aplicații chiar o fac foarte ușoară. Cinci aplicații de acest tip am instalat și noi și putem spune plusurile și minusurile fiecăruia.

Prima aplicație pe care am supus-o testării este Bilete CTP(R.A.T.U.C).

Bilete CTP(R.A.T.U.C)

Această aplicație pare a fi cea mai bine realizată deoarece oferă un meniu foarte ușor și foarte multe informații punctuale.

Minusul cel mai mare este lipsa integrării unei hărți cu stațiile în care oprește fiecare mijloc de transpor.

 

A doua aplicație testată se numește NextBus Cluj.

NextBus Cluj

NextBus Cluj este un planificator de rute pentru Cluj-Napoca, România. Oferă funcționalitate de bază pentru planificarea rutelor între oricare două stații de transport în comum din rețeaua Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (CTP Cluj-Napoca, fosta RATUC). Acest proiect nu a fost susținut de CTP Cluj-Napoca, compania nefiind implicata în procesul de design și development. Cu toate acestea, aplicația folosește date cu caracter public disponibile pe situl CTP Cluj-Napoca.

Aplicatia:
* cauta rute optime dupa 3 criterii:
– timpul pana la destinatie din momentul efectuarii cautarii
– durata calatoriei
– bugetul calatoriei
* in cazul in care ati ratat un transfer la o alta ruta, puteti cere alternative
* memoreaza rutele frecvent cautate de utilizator
* afiseaza autobuzele care urmeaza sa ajunga intr-o statie
* ghideaza utilizatorul pe ruta aleasa prin intermediul unei harti
* este disponibil in 3 limbi (romana, magiara, engleza)
* este gratis pentru toate partile interesate.

 

Cea mai ușoară aplicație, după părerea noastră, se numește Bilete RATUC Cluj.

Bilete RATUC Cluj

Aplicația oferă doar posibilitățile pe care le ai trimițând SMS pentru achiziționarea biletelor, fiind de tipul touch and go.

 

Alte două aplicații de tip touch and go sunt BileTel Cluj și CTP Tickets Cluj.

BileTel Cluj

Functionalitati:
– Lista favorite, strangeti biletele si abonamentele pe care le cumparati frecvent
– Preturi in lei, toate preturile exprimate in RON, folosind cea mai recenta rata EUR/RON + TVA (necesita conexiune de internet)
– 3 limbi suportate, Engleza, Romana si Maghiara

CTP Tickets Cluj

 

Directorul CTP, Liviu Neag, declara zilele trecute că la finalul acestui an va fi lansat și sistemul modern de ticketing, dar până atunci una dintre variantele în care vreți să mergeți cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul sau microbuzul în Cluj-Napoca sau chiar în Zona Metropolitană pe traseele pe care operează CTP (fost RATUC), rămâne sistemul de cumpărare a biletelor și abonamentelor cu ajutorul telefonului prin serviciul SMS.

 

Publicitate

2 gânduri despre „Cinci aplicații care fac toată treaba ta

  1. O INTREBARE NU TREBUIE PUBLICATA
    Am un i pad incontinu imi spune ca nu are storige suficient, si vreau sa transmit de pe ipod in comp to my you tube ce am inregistrat, nu ma lasa tot deauna uneori spune ca e prea lung video, alte ori chiar daca e scurt nu ma lasa. la fel se intampla cu my e-mail ai vreo sugestie, daca da scriem step by step in my e-mail daca vrei sierrad44@sbsglobal.net a nu se posta please.

Drept la replică:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.